Am fost hotarata in toamna asta ca nu mai fac nici un fel de dulceata...in camara mea troneaza fel de fel de dulceturi de anul trecut care asteapta sa fie mancate plus cele cateva facute anul asta. Dar cu voi nimic nu e sigur...asa o pofta mi-ati facut de dulceata de prune de n-am rezistat, am dat fuga la piata si am facut dulceata mult poftita. Iar cand pofta este asa de mare am avut impresia ca am mancat cea mai buna dulceata din lume...pe 1/2 feliuta de paine de secara, unsa cu unt am pus o lingura buna de dulceata inca calduta care s-a prelins pe maini, pe haine si pana pe pardoseala:))...ce ti-e si cu pofta asta....
Prunele au fost spalate si curatate de samburi si codite. Au fost puse intr-o oala s-au cratita incapatoare, am adaugat zaharul si le-am lasat 1 ora sa-si lase sucul. am adaugat 2 batoane de scortisoara si am dat cratita la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora. Am continuat fierberea pe aragaz inca 50-60 minute, la foc mic, pt a mai scadea din sucul lasat si a se lega mai bine dulceata. Am adaugat zeama de lamaie, am mailasat 5-10 minute pe foc si gata....Am sterilizat borcanele in cuptorul fierbinte, am pus dulceata fierbinte in borcane le-am pus capace, le-am infiletat si le-am lasat acoperite cu patura pana a doua zi cand le-am depozitat in camara. Servita pe o feliuta de paine cu unt, o cana de lapte este un deliciu simplu. Pofta buna!!!
1
batoanele de scortisoara au fost inlaturate in momentul in care am pus dulceata in borcane