Dulceata de prune la cuptor

de Lau in Dulceata / Gem, 4 Oct 2011 | 10104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar(eu am folosit doar 800)
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune la cuptor:

Se spala prunele bine si se scot samburii. Intr-o oala cu fundul gros se pune un strat de prune, zahar si continuam pana terminam. Acoperim oala si dam la rece peste noapte

A 2 zi dam la cuptorul incalzit la foc potrivit pana ce dulceata este legata. Amestecam din cand in cand sa nu se prinde de oala, iar la final adaugam zeama de la o lamaie.

Lasam sa se raceasca dupa care punem  in borcane sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura fara samburi