Dulceata de visine

de ianculubita in Dulceata / Gem, 21 Iun 2013 | 4984 vizualizari

 

Aceasta dulceata e una din preferatele mele si abia astept sa fac papanasi!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de visine
  • 2 kg de zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Fructele spalate, curatate de samburi, le punem in vas cu zahar, amestecam si lasam 1-2 ore sa-si lase sirop. Punem apoi vasul pe foc, impreuna cu batonul de vanilie taiat in doua pe lung. Lasam sa fiarba incet pana adunam toata spuma ce se formeaza, dupa care dam focul tare supraveghind vasul (eu l-am scapat putin), inca 30-40 minute. Facem proba sa vedem daca este legata suficient, scoatem vanilia, adaugam zeama de lamaie, amestecam si punem fierbinte in borcane curate, infiletam capacele, tinem borcanele cu gura in jos un timp apoi le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

pentru proba la gem sau dulceata,punem intr-un castronel o lingura de dulceata iar castronelul la frigider iar dupa 15min sau mai mult observam daca dulceata este legata sau mai trebuie fiarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]