Dulceata picanta

de amalia01 in Dulceata / Gem, 27 Sep 2017 | 3598 vizualizari

 

Reteta la 5 ani de "bucataras"...hi-hi!
Dulce-picanta...
 
In bucatarie imi place sa experimentez arome, gusturi, combinatii. Am citit de mult despre aceasta dulceata mai deosebita si mi-am propus sa o prepar.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iute rosu
  • 1,5 kg gogosari rosii
  • 1 l otet
  • 1 kg zahar
  • 200 g zahar gelifiant
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata picanta:

Ardeii iuti si gogosarii ii cureti de cotoare, seminte si nervuri si ii dai prin masina de tocat, cat mai marunt. Daca vrei, poti folosi robotul de bucatarie.
Otetul il pui la fiert impreuna cu zaharul, pana cand "se leaga" si curge "in fir", nu picatura. Dureaza cam 30 de minute.
Adaugi ardeii macinati si lasi la foc mic inca 1 ora.
Adaugi zaharul gelifiant si mai fierbi 15 minute.
Pui dulceata in borcane si le lasi la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.

Etichetezi si asezi borcanele frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri