Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America.
Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-carne.html
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru dorat:
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.
Intre timp, pregatiti umplutura.
Taiati ceapa marunt si prajiti-o in uleiul incalzit.
Adaugati carnea tocata si gatiti pana cand apa se evapora, amestecand cateva minute. Adaugati sosul de rosii, bulionul si zaharul. Puneti sare si piper amestecati si gatiti la foc potrivit in jur de 8 minute. Luati de pe foc, adaugati patrunjel tocat si lasati sa se raceasca.
Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.
Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici dupa dorinta)- diametru de 8 cm pentru mine.
In fiecare cerc punem umplutura. Inchidem bine in forma de coltunas. Sigilati marginile si decorati cu o furculita.
Asezati-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti placintelele cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.
Coaceti timp de 20 - 30 minute, in functie de marimea lor.
Serviti-le imediat sau le puteti reincalzi la cuptor la temperatura mica cateva minute.