Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 25 Noi 2016 | 4848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 500 grame dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba de marime medie, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 chili, tocat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 400 grame fasole neagra, fiarta
  • 6 tortilla (eu am folosit 3 integrale si 3 cu rosii)
  • 900 ml sos pentru enchiladas (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-enchiladas-80029.html)
  • 50 grame branza Gouda (poate fi inlocuita cu cascaval)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili. 

Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent.

Intre timp, se taie tortillas in fasii lungi si nu foarte subtiri. Se adauga in tigaie, impreuna cu fasolea si sosul pentru echiladas.

Se amesteca bine, se adauga jumatatea din cantitatea de branza si se amesteca din nou. Se lasa cateva minute, apoi se presara restul de branza deasupra. 

Optional, se poate coace la cuptor, pe raftul superior cateva minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.

Delicioasa cu smantana, avocado, frunze de coriandru si sos picant.

TIPS-URI

1

Delicioasa si la micul dejun servita cu ou ochi si avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]