Am gasit in piata niste ardei iuti rosii,dar iuti rau si uite asa mi-a trecut mie prin gand ca ar merge sa fac niste pasta de ardei iute cum se gaseste pe la noi. Am cautat reteta pe siteurile unguresti,doar Pista n-avea cum sa fie roman si uite asa am ramas gura casca la citirea retetei. Eram convinsa ca e ceva mai complex,asa ca am ramas tare surprinsa de simplitatea retetei. Prelucrarea pozelor a durat mai mult decat prepararea.
De luat aminte: SE LUCREAZA CU MANUSI,nu duceti mana la ochi si stati in apropierea unui geam deschis. Sa nu spuneti ca nu v-am zis!
Se spala ardeii si se taie codita. Ardeii iuti se vor taia in bucati,cu tot cu seminte si se introduc in tocator (chopper),impreuna cu sarea si se mixeaza pana se obtine o pasta.
Borcanul se spala bine cu detergent si se sterilizeaza,eu am folosit cuptorul cu microunde. Se introduce pasta in borcan si se pastreaza in loc racoros. Dupa deschidere,borcanul se pastreaza in frigider.