Estonian Kringel

de getix in Prajituri, 30 Ian 2013 | 4332 vizualizari

 

sursa de inspiratie : www.justlovecookin.com

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte
  • 1 lingurita miere
  • 30 g unt
  • 15 g drojdie
  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • ptr.uns :
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut + lingurita de zahar pana se umfla. Adaugam untul topit si galbenusul, apoi adaugam faina cernuta. Framantam aproximativ 10 minute. Se lasa la dospit intr-un loc cald (la mine a fost deajuns mai putin de o ora).

Intre timp pregatim umplutura: amestecam bine untul cu cele 3 linguri de zahar si scortisoara.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin (eu l-am impartit in doua, pentru ca nu am avut o tava foarte mare). Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime, punem umplutura apoi rulam (oprim 1 lingura din acesta compozitie). Taiem apoi ruloul rezultat in doua, lasand un capat netaiat cativa cm. Impletim apoi cu partea taiata spre exterior. Formam  colacul, ungem cu crema ramasa apoi il punem in tava tapetata cu hartie la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

getix 1

31.01.2013, 20:55

Cu mare drag va servesc pe toti

Bya Ralu 1

01.02.2013, 22:58

ce bun esi eu vreau

getix 1

02.02.2013, 16:21

Ralu si o langa, merge de minune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel