De asta toamna imi sta gandul la ele . Am vazut pe aici la mai multi bucatarasi si acuma i-a venit randul .
Vinetele le spalam fara sa le rupem codita.
Cu un cutit bine ascutit taiem vinetele pe lungime , cam de un deget grosime , fara sa desprindem bucatile de codita si presaram sare. Lasam sa stea cu sare vreo 20 -30minute.
In acest timp curatam usturoiul si il facem feliute subtiri, feliem si prosciutto crudo
( eu am folosit sunca de casa, jambon in unele zone) . Sunca presata si 50 gr cascaval il taiem fasii nu foarte subtiri. La fel procedam si cu rosiile , le taiem rondele nu foarte groase dar nici subtiri.
Acum este timpul sa impanam vinetele , punem pe fiecare felie de vanata aleator sunca , prosciutto crudo, usturoi , cascaval , felii de rosii .
Asezam vanata in tava si deasupra o stopim cu ulei de masline (nu trebuie mult). Dam la cuptor pana cand se inmoaie vanata .
Cand este moale (s-a copt) punem deasupra restul de cascaval felii sau razuit (eu l-am pus felii) si mai dam 2-5 minute la cuptor.
Oprim cuptorul si facem sosul .
Intr-un vas punem rosiile decojite din bullion , Frunze de patrunjel, busuioc, sare si usturoi si le maruntim cu blenderul.
Se servesc vinetele calde , cu sos de rosii si garnitura pe care o doriti ( mamaliga, orez, cartofi sau gol:D)