Imtr-un bol am pus fasolea la inmuiat cu apa rece, spalat si aleasa. Am lasat-o peste noapte ca sa isi dubleze volumul.
Am scurs-o si am pus-o intr-o oala mare peste care am turnat apa rece lasand-o la fiert cat sa dea in 3,4 clocote. Dupa ce aceasta a fiert approx 10 min, am strecurat fasolea si am pus-o la loc in oala, torn apa fierbinte si am fiert-o inca 10 min. Acest procedeu l-am facut de 3 ori.
Dupa ce am aruncat si a 3a oara apa, pun fasolea in oala, alaturi de ciolan si morcovi, sare, cimbru, piper, crengute de cimbru si busuioc, pun apa fierbinte cat sa acopar tot si las sa fiarba approx 1 ora si jumatate.
Apoi scot ciolanul si legumele si dafinul, crengutele. Strecor fasolea, dar pastrez zeama.
Intr-o tigaie torn uleiul, ceapa tocata marunt, ardeiul marunt si morcovul ras, sare, le calesc approx 10 min, apoi adaug bulionul si amestec bine, las 2minute. Am turnat putina apa, amestec si mai las sa fiarba cateva minute. Las sa se raceasca.
Ciolanul il dezosez si tai in bucati mici carnea.
Peste fasolea din oala, adaug bucatile de ciolan, sosul preparat, zeama si amestec bine. Daca e nevoie mai adaug zeama si mai fierb approx 10-15 minute.
Pe deasupra pun patrunjel tocat si amestec.
Este absolut delicioasa cu mamaliguta si muraturi.