Fasole cu ciolan

de ralu_ca in Porc, 3 Dec 2015 | 4660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan porc
  • 3 cepe rosii tocate marunt
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 morcovi ras
  • 2 morcovi intregi
  • bulion
  • ulei
  • 1 ardei mare tocat marunt
  • foi dafin
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • crenguta busuioc
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Imtr-un bol am pus fasolea la inmuiat cu apa rece, spalat si aleasa. Am lasat-o peste noapte ca sa isi dubleze volumul.

Am scurs-o si am pus-o intr-o oala mare peste care am turnat apa rece lasand-o la fiert cat sa dea in 3,4 clocote. Dupa ce aceasta a fiert approx 10 min, am strecurat fasolea si am pus-o la loc in oala, torn apa fierbinte si am fiert-o inca 10 min. Acest procedeu l-am facut de 3 ori.

Dupa ce am aruncat si a 3a oara apa, pun fasolea in oala, alaturi de ciolan si morcovi, sare, cimbru, piper, crengute de cimbru si busuioc, pun apa fierbinte cat sa acopar tot si las sa fiarba approx 1 ora si jumatate.

Apoi scot ciolanul si legumele si dafinul, crengutele. Strecor fasolea, dar pastrez zeama.

Intr-o tigaie torn uleiul, ceapa tocata marunt, ardeiul marunt si morcovul ras, sare, le calesc approx 10 min, apoi adaug bulionul si amestec bine, las 2minute. Am turnat putina apa, amestec si mai las sa fiarba cateva minute. Las sa se raceasca.

Ciolanul il dezosez si tai in bucati mici carnea. 

Peste fasolea din oala, adaug bucatile de ciolan, sosul preparat, zeama si amestec bine. Daca e nevoie mai adaug zeama si mai fierb approx 10-15 minute.

Pe deasupra pun patrunjel tocat si amestec.

Este absolut delicioasa cu mamaliguta si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan