Fasole cu ciolan afumat

de Panacris in Porc, 29 Aug 2014 | 6816 vizualizari

 

Inițial am vrut o iahnie simplă de fasole, dar cu Zmeii nu te pui ;) Așa că am executat o iahnie cu ciolan afumat.

 

INGREDIENTE

  • fasole albă boabe uscată 500 g.
  • ciolan afumat 500 g.
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină cca. 100 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • sare iodată aromată cu cimbru și mărar a la Panacris,
  • piper macinat proaspat,
  • foi de dafin uscate,
  • leuștean proaspăt 2 fire,
  • pastă de roșii cca. 100 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apă rece pentru a se umfla și să fiarbă mai repede. De această dată am testat aparatul Philips Multicooker pentru a fierbe fasolea. Se conectează la sursa de curent, se adaugă fasolea, după ce a fost în prealabil scursă de apa în care a stat peste noapte, legumele curățate și mărunțite, în vasul aparatului se adaugă cca. 1000 ml apă, apoi din MENIU se selectează programul BOIL și se lasă  la fiert cca. 30 de minute. După ce a expirat timpul de gătire se scoate fasolea din vas și se lasă la cald. Motivul este următorul: se pune la gătit ciolanul afumat, spălat și porționat, la programul BOIL timp de 30 de minute cu cca. 500 apă. După ce expiră timpul de gătire, se adaugă fasolea peste ciolan, se programează aparatul la STEW, pentru 30 de minute, cu cca. 5 minute înainte sfârșitul programului,  se asezonează de mirodenii și se adaugă pasta de roșii.

Se servește fierbinte, cu pâine sau mămăligă, alături de o ceapă roșie stropită cu puțin ulei de măsline și oțet de prune.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenție dacă puneți apă prea multă și acoperiți, s-ar putea să bufnească supapa de aerisire :D ! Mai bine adugați din când în cînd apă feirbinte dacă vi se pare prea puțină. Să mă credeți pe cuvânt că mi s-a întâmplat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fasole rosie cu carne de porc