Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda

de Krystyan Trendy in Mancaruri de post, 23 Oct 2013 | 8342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole galbena
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 150 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cani cu apa

Pentru mamaliguta : 1,5 l apa 1lingurita de sare 500g malai

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda:

Se curata fasolea de codite.Apoi se spala cu apa rece.Se curata ceapa,se spala si se taie julien.Intr-o cratita punem uleiul la incins adaugam ceapa,apoi fasolea .Se calesc putin in ulei si se adauga apa si sarea ,apoi acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit.Cand e aproape fiarta fasolea adaugam mararul tocat marunt si jumatate din capatana de usturoi tocat marunt.

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Din cealalta jumatate de capatana de usturoi facem mujdei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MIUTA 1

24.10.2013, 09:42

diaconta 1

24.10.2013, 09:45

imi place mult fasolea galbena cu usturoi

Rocsi 1

24.10.2013, 10:54

As manca zilnic si tot nu m-as satura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena la capac