Fasole pastai scazuta cu carnati

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 6 Iul 2017 | 20953 vizualizari

 

Acum cand sunt de toate in gradina putem pregati mancaruri gustoase si apreciate de cei din familie.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole pastai
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 rosii mari
  • 4-5 lg ulei
  • 100 ml bulion
  • sare, piper dupa gust
  • 5 catei de usturoi
  • 1 buc carnati cabanos
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pastai scazuta cu carnati:

Fasolea se spala si se rupe in bucati mai mici.

Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ardeiul se spala si se taie cubulete. Rosiile se oparesc timp de cateva secunde, apoi se curata de piele si se taie cubulete.

Intr-o cratita, se pune uleiul la incins, apoi se adauga morcovii razaliti. Se lasa 2-3 minute sa se caleasca, apoi se adauga ceapa taiata. Se presara putina sare si se lasa cateva minute la calit. Se adauga fasolea, se amesteca putin, apoi se toarna apa cat sa acopere fasolea. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga ardeiul gras si rosiile. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba in continuare. Daca mai este nevoie, se adauga si bulionul.

Spre final, se adauga carnatul taiat rondele si se lasa inca 5 minute sa fiarba. 

Usturoiul se curata si se taie felii. Se adauga peste fasole, se amesteca si se ia de pe foc cratita. Deasupra se presara patrunjel verde tocat, se acopera cu un capac si se lasa sa se intrepatrunda mirosurile pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca se renunta la carnat, este un preparat tare bun pentru zilele de post.

2

Daca doriti ma mult sos, se adaga mai mult bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai scazuta cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu ghebe si usturoi