Ficat Andaluz

de elucubratiiculinare in Ficat, 10 Dec 2017 | 3023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de mânzat
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat Andaluz:

Ficatul se taie în 4 felii.
Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii.

Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.
Se scoate pe un platou.

Cele două cepe se curăță și se taie rondele.

Roșiilor li se îndepărtează cotorul, după care se taie rondele.
La fel procedăm și cu ardeii.

Punem untul la topit într-o tigaie, adăugăm uleiul și ceapa.
Călim pentru aproximativ 5 minute, amestecând constant.
Adăugăm ardeii și mai gătim aprox. 5 minute.
Adăugăm roșiile și mai gătim aprox. 5 minute.
Ficatul se servește cu acest amestec de legume drept garnitură.
Potrivim totul cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Ornăm cu frunzulițe de pătrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat Andaluz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui (interviu exclusiv cu bucataras Oana)