Ce-mi place ficatul de pasare, este gustos si plin de vitamine.
De data aceasta am folosit ficat de pasare confiat - adica deja gatit in grasime de rata cel putin 15 minute la temperatura potrivita pentru a-l nu rumeni.
L-am asociat cu sos de rosii de casa parfumat cu piper de Sichuan- reteta aici- si cu o cereala foarte la moda in acest moment quinoa.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/ficat-de-pasare-confiat-cu-quinoa.html
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Rumeniti ficatul confiat intr-un pic din grasimea lui.
Puneti sare, piper si boia de ardei.
Rumeniti-l pe toate partile, adaugati ceapa si usturoiul.
Rumeniti totul impreuna cateva minute.
Adaugati sosul de rosii si gatiti la foc potrivit 10-15 minute.
Este gata, decorati cu verdeata tocata.
Pregatiti (fierbeti) quinoa conform instructiunile de pe pachetul dvs.
Se poate prezenta separat sau amesteca cu ficatul in sos.