Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie

de Toamna07 in Ficat, 22 Oct 2013 | 29920 vizualizari

 

Daca nu aveti timp sa pregatiti o masa de pranz elaborata,va propun o reteta rapida,deosebit de gustoasa si putin costisitoare .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 1 kg ficatei de pui (bine spalati si curatati)
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 legatura de ceapa verde tocata
  • 1 legatura de marar tocat
  • 300 g smantana
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti
  • sare si piper
  • mamaliga
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie:

Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei si punem la calit ficateii de pui. Adaugam 100 ml de apa si acoperim cu un capac.Lasam putin sa se inabuse. Punem si ciupercile taiate in doua.Asezonam cu sare si piper.Acoperim si lasam tigaia pe foc mic. Cateii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati marunt se pun si ei peste ciupercute si ficatei. Smantana in care am adaugat, in prealabil, putin sos din tigaie,am omogenizat-o bine si apoi am turnat-o peste preparat.Am lasat putin sa fiarba si apoi am adaugat ceapa verde si mararul taiate fin .

Sosul este delicios,gust de ceapa verde,smantana,marar...!:) Serviti fierbinte cu mamaliga vartoasa si un pahar de vin alb.:)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ciuperci si smantana la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de ficat de pui