Daca va plac ficateii, aceasta este o reteta care va va placea, cu siguranta.
Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2 căței usturoi presați și tocați.
Ficățeii se spală și se curăță de pielițe. Se lasă la scurs, apoi se adaugă în tigaie, peste ceapa caramelizată ușor. Se lasă să se rumenească bine, apoi se stinge totul cu bere neagră. Atenție la aburi, sunt extrem de fierbinți. Se adaugă boia iute, piper negru și sare, alături de 2-3 lg de ulei de măsline. Se acoperă cu capacul din dotare. Se lasa pana scade sosul format.
Mămăliga rece (poate să fie și din ziua precedentă) se taie cuburi, se adaugă în tigaie, și se dă focul mare, se lasă câteva minute, până se rumenește frumos și mămăliguța.
La final se mai adaugă 2 căței de usturoi presați și tocați mărunt, puțin pătrunjel verde tocat proaspăt.
Sunt mai mult decât grozavi. Se servesc cu mare, mare poftă, alături de o ceapă roșie spartă sau murături!
Să vă fie de folos!