Friptura de porc cu praz si ardei copt

de alilianaa in Porc, 3 Mar 2013 | 5290 vizualizari

 

Friptura de porc cu legume, ideala pentru un pranz de duminica!

 

INGREDIENTE

  • 1500 g carne porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 300 ml vin
  • 4 graunti de usturoi
  • 2 fire de praz
  • ardei copt ( de la 5 ardei cu aproximatie)- eu am folosit congelat
  • zeama de lamaie-30 ml
  • ulei de masline 20 ml
  • patrunjel verde
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu praz si ardei copt:

Carnea de porc de spala, se portioneaza. Se condimenteaza cu sare, piper cimbru, usturoi taiat feliute.  Se pune intr-o tava la cuptor impreuna cu 200 ml vin alb. Se acopera cu folie de aluminiu

Intr-o tigaie se pune ulei de masline la incins. Peste acesta se pune prazul taiat rondele subtiri, ardeiul copt taiat julien, sare, cimbru, piper. Cand sunt pe jumatate pregatite se pune zeama de lamaie. Se lasa sa scada. 

Cand carnea din cuptor este pregatita mai mult de jumatate, se scoate si pe fiecare portie de friptura de porc  se adauga preparatul cu praz si ardei copt. Se pune patrunjel verde si se introduce friptura de porc din nou la cuptor, completand daca este nevoie cu vin sau apa. La mine a fost nevoie, am mai adaugat 100 ml vin alb, fragezeste bine friptura de porc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu praz si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura frageda de porc