Focaccia cu cascaval

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2014 | 7957 vizualizari

 

am preluat reteta de la Diana,careia ii multumesc! Usoare modificari am adus si eu retetei,m-am legat doar de arome,astfel incat sa se potriveasca gustului intregii familii. Delicios preparatul ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 200 gr. cascaval
  • 1 ou pentru uns
  • sare, susan si busuioc uscat pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu cascaval:

Facem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina.

Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30 min.).

Ungem tava cu ulei,presaram seminte de susan,apoi intindem aluatul in tava in foaie de grosimea unui deget.

Taiem cascavalul bucati, le asezam in tava din loc in loc peste aluat apoi le presam ferm sa intre in aluat.

Folosind un cutit foarte ascutit trasam portiile de focaccia,avand insa grija sa nu atingem tava cu lama cutitului.

Mai presam o data fiecare bucatica de cascaval in aluat,apoi ungem cu ou batut si presaram sare, busuioc uscat si seminte de susan.

Mai lasam 20 min. la dospit,apoi dam tava la copt la temperatura moderata pentru 25-30 min (175- 180 grade).

Cand se rumeneste frumos scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca putin,apoi portionam si servim.

Noi am servit cu suc de rosii. ;)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Palmieri cu sunca presata si cascaval Delaco