Foi cu crema de gris

de Julie in Prajituri, 8 Aug 2010 | 10118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri suc de rosii
  • 3 oua
  • o lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • 700-800 g faina
  • Pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar
  • gris
  • 300 g margarina
  • zeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema de gris:

Foile:

Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz.

Crema:

Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune  margarina taiata in bucati mici, amestecand cu mixerul (cu paletele pt. aluat). Se adauga apoi putin cate putin zeama de citrice amestecand continuu.

Se umplu foile cu crema de gris calda. Se pun la presat, in loc rece, pana a doua zi cand se intinde deasupra gem de caise si se presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura MIMOZA