Foietaj cu mere si nuca

de MotanLaOale in Prajituri, 20 Ian 2011 | 24159 vizualizari

 

Inspirat de Adriana Bobu si aplicand principiul 2 in 1 a iesit o minunatie de prajitura

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1.5 kg mere
  • 300 g nuca
  • 10 Linguri zahar
  • 1 Lingurita scortisoara
  • 2 Plicuri zahar vanilat
  • 1 Galbenus pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu mere si nuca:

Merele se rad pe razatoarea mare curatzate de coaja sau cu coaja (eu le-am ras cu coaja ) si se pun la calit cu zaharul fara apa.

Cand se evapora toata zeama lasata de mere se pune scortisoara se mai lasa 2-3 min se da la o parte si se lasa la racit .

Nuca se macina cu masina de nuca.

Cand merele sunt racite bine se amesteca cu nuca si zaharul vanilat

Aluatul dezghetat, se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul

jumatate din umplutura se intinde uniform pe foaia de aluat si se ruleaza strans

Se taie felii de aprox 3-4 cm (eu le-am taiat cam subtiri si s-au rasturnat la copt.

Se pun in picioare in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenush de ou si se baga in cuptorul preincalzit la 220 de grade C.

Se tin in cuptor pana se rumenesc frumos (circa 1 ora)

Se pot pudra cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]