Fondant cu Nutella și ciocolată albă

de Papalapap in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 5956 vizualizari

 

Când vrei să te răsfeți cu ceva dulce, un singur lucru e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, și anume o prăjitură cu două tipuri de ciocolată! Tocmai de aceea Papalapap îți propune azi un delicios fondant cu Nutella și ciocolată albă, mariaj care funcționează de minune, spre deliciul celor mai exigente papile gustative. Iar dacă mai ai dubii, îți spunem doar atât: Pentru a-ți prezenta această rețetă, am tras cu ochiul în caietul cu rețete al bunicii… din Franța.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 2 ouă
  • 300 g de Nutella
  • 12 pătrățele de ciocolată albă
  • un cubuleț de unt + o lingură de făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant cu Nutella și ciocolată albă:

Începe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas încăpător, amestecă Nutella cu cele 300 de grame de făină și ouăle (3).

Vei obține o compoziție bine legată și lipicioasă (4). Umple formele, strecoară în fiecare câte două pătrățele de ciocolată albă (5), apoi bagă-le la cuptor timp de 10 minute la o temperatură de 200 oC. Când timpul s-a scurs, lasă-le să se răcească puțin pe o grilă metalică (6), înainte de a le răsturna pe un fund de lemn sau direct în farfuria unde le vei servi.

TIPS-URI

1

Savurează fondantul cu Nutella cald sau rece, simplu sau acompaniat de frișcă sau înghețată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant cu Nutella și ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Opera