Frigarui cu pui si zucchini

de mihaelar63 in Pui, 11 Noi 2013 | 8675 vizualizari

 

Frigarui de pui gustoase. Credeti-ma sunt mult mai bune savurate impreuna cu prietenii!!! Cine are deja nostalgia verii le poate prepara si la cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg piept pui
  • 500 gr carnaciori de bere
  • 200 gr slanina afumata
  • 200 gr iaurt
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita praf ghimbir
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1/2 lamaie -zeama
  • 5 catei usturoi tocat
  • 2 cepe rosii
  • 5-6 gogosari galbeni,rosii si verzi
  • 2 zucchini foarte tineri
  • 100 ml ulei masline
  • sare
Mai aveti nevoie de bete de lemn ptr. frigarui .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu pui si zucchini:

Portionati pieptul de pui in felii subtiri de lungimea si latimea aprox. cat doua degete. Feliati slanina de aceiasi marime. Amestecati carnea cu 50 ml ulei masline, iaurtul, sare, piper, praf de ghimbir, oregano si busuioc .

Curatati si spalati legumele .

Taiati legumele de marime potrivita (cat o cutiuta de chibrituri), le sarati si amestecati cu restul de ulei si zeama de lamaie .

Introduceti pe frigarui incepand cu slaninuta , alternand: carne , legume , carnaciori de bere . Terminati tot cu slanina afumata .

Prajiti la gratar sau in extra- sezon la  cuptor .

Nu uitati sa asezonati cu un  pahar din bautura preferata ! Asta vara doream bere , acum, parca merge mai bine o limonada plina de Vitamina C:)

TIPS-URI

1

Betele pentru frigarui nu se vor arde daca la capete le ,, sigilati'' cu slaninutza afumata . Grasimea prelinsa va impiedica aceasta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu pui si zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]