Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Iata inca o reteta folosind noile amestecuri de mirodenii si condimente de la Delikat cu ingrediente autentice. Ce sa zic? Ma inspira ingredientele de calitate.
Si cum in ultima vreme bucataria orientala imi stimuleaza creativitatea (a se vedea ultimele retete postate), am ales sa folosesc Condimentele pentru Gratar impreuna cu Chilliul si Oregano de la Delikat pentru a obtine un preparat delicios, perfect pentru vara inspirat din popularele chiftele pe frigarui (kebab) din carne de vita si miel, usor picante, insotite de sos racoritor de iaurt, oregano si castravete, pite fierbinti cu masline negre si verzi, multa salata crocanta si branza sarata.
Pentru kebab, se indeparteaza carnea din carnaciori si se amesteca cu carnea tocata de vita, Condimentele pentru Gratar, chilliul, patrunjelul tocat, ceapa rasa, usturoiul pisat, sare, piper si sucul de lamaie. Se framanta pana devine o compozitie lipicioasa. Se imparte in 8 si se modeleaza sub forma de chiftele lungi de 8-10 cm lungime. Se infige cate o frigaruie in fiecare si se pastreaza in frigider cel putin o ora, de preferat peste noapte. Se aduc la temperatura camerei si se ung cu ulei. Se frig pe un gratar fierbinte 10 minute, intorcandu-le frecvent.
Pentru sos tzatziki, se scurge iaurtul daca este prea lichid; se toarna intr-o sita acoperita cu un prosop din bumbac, umed. Se asaza sita deasupra unui bol si se strange bine in jurul iaurtului. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cel putin 30 de minute. Se rade castravetele pe razatoarea mica, se stoarce folosind o sita sau mainile si se adauga peste iaurt impreuna cu restul ingredientelor. Se lasa la odihnit cel putin 30 de minute.
Pentru pita, se amesteca iaurtul cu faina, sarea si praful de copt pana se obtine un aluat omogen. Se adauga rozmarinul, oregano si maslinele feliate si se framanta putin. Se modeleaza aluatul in 8 discuri pe o suprafata presarata cu faina, folosind un sucitor. Se coc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mare, cateva minute pe parte pana sunt gatite complet. Se ung cu ulei de masline si se presara cu sare. Se pastreaza intr-un prosop din bumbac pana in momentul servirii.
Pentru salata, se taie rosiile in jumatati, ceapa julien, se toaca mararul nu foarte fin si se indeparteaza samburii maslinelor (optional). Se amesteca cu restul ingredienntelor.
Se servesc frigaruile fierbinti cu sos tzatziki, pita, salata, branza, castraveti si frunze proaspete de busuioc si oregano.