Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu

de ANCA in Pui, 7 Apr 2009 | 21731 vizualizari

 

Azi prezentam friptura de cocos, cu ghebe murate, in sos de vin rosu! Este una dintre preferatele sotului meu, care declara ca daca nu mananca rata si cocosh macar de 2 ori pe an, nu functioneaza normal!:))

 

INGREDIENTE

  • Pieptul si pulpele unui cocos
  • 200 grame slanina taiata bucatele mici (este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea)
  • 2 cepe taiate julien
  • 2 polonice de supa de cocos
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • un pahar de vin rosu
  • orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu:

Pentru friptura am folosit pieptul si pulpele cocosului (restul merge la o ciorbita cu bors si leustean), pe care le-am fiert intai la oala cu presiune cca 20 min, de cand a inceput oala sa “fluiere”. Daca punem la cuptor carnea cruda, nu ar fi la fel de frageda.

Apoi carnea am pus-o intr-un vas yenna, am adaugat cam 200 grame slanina taiata bucatele mici (este absolut necesara deoarece carnea de cocos este atoasa si este considerata carne de vanat, iar slanina ii confera fragezimea si savoarea), 2 cepe taiate julien, 2 polonice de supa de cocos, cimbru, sare si piper dupa gust.

Toata minunatia asta am pus-o la cuptor la 200 de grade pentru 20 min, apoi am adaugat un borcan de ghebe murate scurse de zeama (puse de noi asta toamna) si am stropit totul cu un pahar de vin rosu!

Am pus iar vasul la cuptor inca 15 min (deja se simte o mireasma incantatoare in casa), iar spre sfarsit am adaugat mujdei din jumatate de capatana de usturoi.

Ca si garnitura, am preparat un orez cu legume astfel: am calit putin o ceapa si un morcov taiate marunt, un ardei gras julien, am pus o cana de orez, un polonic de supa de cocos si o conserva de rosii taiate cubulete, sare, piper si cimbru, l-am lasat la foc mic pana a fost gata orezul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cocoş cu ghebe, în sos de vin roşu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]