Friptura de porc cu caise

de Catalina L in Porc, 7 Aug 2015 | 4461 vizualizari

 

Din nou o reteta cu caise........ cu carne de data aceasta

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc - 700 g (cumparata de la macelar)
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • 6 caise
  • roșii cherry
  • 1 morcov
  • 20 cl de vin alb
  • 15-20 cl de apă clocotită
  • unt de usturoi (mixati 40 gr de unt, 2 catei de ustroi ,1/2 legatura de patrunjel)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu caise:

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.

Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza

O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi.

Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele.

Intr-un vas adanc, incingem uleiul de masline si o punem la prajt pe toate partile cam 5 minute.

Adaugati ceapa verde, morcovul taiat rondele, si usturoiul tocat. Amestecati. Puneti condimente, cimbru, dafin si adaugati vinul.

Gatiti timp de 10 minute fara sa acoperiti.

Adaugati apa clocotita, rosiile cherry si jumatatile de caise ramase.

Acoperiti si gatiti timp de 20 minutes.

Lasati sa se raceasca.

Scoateti carnea cand este rece, indepartati sfoara de bucatarie si portionati-o felii .

Se pune sosul cu legume intr-un vas la cuptor si feliile de carne deasupra.

Se lasa sa se rumeneasca timp de 15 minute. 

Serviti cu : piure de cartofi (reteta aici ) sau cu o salata de cartofi (reteta aici).

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

o puteti servi de asemenea cu "couscous"

2

taiati-o felii cand este rece- se va taia mult mai usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa