Friptura de porc la cuptor

de scortisoara in Porc, 12 Iun 2013 | 5907 vizualizari

 

Cel mai copios pranz pe care l-am avut saptamana asta:)

 

INGREDIENTE

  • o bucata de pulpa de porc, de ce marime doriti
  • ulei
  • ustoroi - 4 catei
  • curry
  • boia iute
  • piper negru
  • sare
  • oregano
  • un pahar vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor:

Cu o seara inainte de a gati carnea o punem la marinat. Ii facem niste cute in care bagam jumatati de catei de usturoi, iar apoi o "imbracam" bine in amestecul de curry, sare , boia , piper si oregano. Punem carnea intr-un castron si deasupra turnam paharul cu vin. Acoperim si dam la frigider pana a doua zi.

Cand trebuie sa gatim carnea, o scoatem din marinata si o ungem cu ulei pe toate partile. O invelim in hartie de copt si o punem intr-o tava. Se coace timp de aproximativ 2 ore la foc mediu in cuptorul incins. Dupa o ora jumatate se desface hartia de copt astfel incat sa ramana descoperita carnea. Asa o sa prinda o crusta crocanta in restul timp de coacere.

Eu am servit cu orez cu curry si salata de rosii cu avocado.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc