Friptura marinata

de Bia27 in Porc, 16 Mar 2013 | 3322 vizualizari

 

Imi place sa prepar carnea cu cat mai multe condimente,rezultatul final fiind unul desavarsit.Data viitoare vreau sa mai adaug si putin oregano :).Friptura am servit-o langa garnitura de cartofi natur,amestecati cu putin ulei ,iar deasupra am pus sos de pe friptura,asa ne place noua,cat mai mult sos la orice mancarica :))!

 

INGREDIENTE

  • 400 g cotlet porc
  • 4 bucatele usturoi
  • rozmarin macinat
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • lingurita vegeta
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marinata:

Taiem cotletul in felii medii.Ungem fiecare felie cu ulei dupa care le presaram cu rozmarin ,cimbru,sare,piper si boia de ardei dulce.Le asezam intr-o tigaie inalta(in cazul meu) sau o oala in care am pus 2-3 linguri de ulei,asezam intre ele bucatile de usturoi taiate in jumatati ,acoperim cu un capac si lasam tigaia ,oala, peste noapte la frigider.

A doua zi punem oala pe foc,acoperind cu apa bucatile de carne.Lasam sa fiarba sub capac la foc mediu,adaugand apa de cate ori este nevoie pt a le acoperi.Spre final cand carnea este aproape fiarta,nu mai adaugam apa si lasam sa scada putin pt a se forma sosul.La final adaugam lingurita de vegeta,mai lasam sa dea un clocot si oprim focul.

Se serveste langa ce garnitura doriti.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnea se poate lasa la marinat si de dimineata pana spre seara cand pregatiti cina.

2

Aromele se patrund foarte bine in carne ,friptura avand un gust deosebit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura marinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Merisor 1

17.03.2013, 07:26

E tare buna marinata si mie imi place asa!

Zamfira 1

17.03.2013, 08:21

exceptionala!!!!!!

Bia27 1

17.03.2013, 09:12

multumesc doamnelor!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu scarita afumata