Friptură şi păstăi de fasole la grătar

de sisterskitchen in Porc, 26 Sep 2012 | 3867 vizualizari

 

Aţi auzit bine, am pus fasolea pe grătar! Ba mai mult, vă recomandăm şi vouă să incercaţi. Iată o reţetă de toamnă care ar putea înlocui oricând clasica friptură cu cartofi prajiţi. Puteţi folosi orice carne: porc, viţel, pui, va fi la fel de bună.

 

INGREDIENTE

  • 4 fripturi subţiri şi fragede, cca 100 gr bucata (am folosit ceafă de porc, parţial degresată)
  • 300 gr fasole galbenă
  • Cimbru, boia, sare, piper
  • Sos:
  • usturoi,
  • ulei de măsline,
  • mărar proaspăt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură şi păstăi de fasole la grătar:

1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline.

2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia.

3.Se încinge grătarul si se frige carnea pe ambele părţi, doar atât cât să se patrundă, nu mai mult. Presăraţi sare si tineti-o la cald, acoperită cu folie.

4.Puneţi fasolea pe grătar şi perpeliţi păstăile puţin, cât să prindă dungile acelea frumoase, apoi scoateţi-o pe un platou.

5.Preparaţi un mujdei rapid, adăugaţi marar tocat şi turnati peste păstăi. Serviţi-le ca garnitură, lângă fripturi. Un pinot noir ar fi o continuare minunată a acestei poveşti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură şi păstăi de fasole la grătar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa fragezita