Fursecuri cu lamaie

de La Ancuta in Dulciuri, 14 Feb 2011 | 6916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie proaspat stors
  • 1 galbenus
  • Pentru umplut:
  • lemon curd
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Mixam untul bine pana devine cremos. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam apoi galbenusul, zeama si coaja de lamaie si omogenizam. Amestecam faina cu amidonul si un praf de sare si o incorporam in aluat. Amestecam bine pana se omogenizeaza. Va rezulta un aluat lipicios. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider 30 de minute.

Scoatem din frigider si formam bilute de ~ 20 grame si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul apasam in mijlocul fursecurilor si facem o adancitura. Punem o jumatate de lingurita de lemon curd in fiecare adancitura.

Dam tava la cuptor, la 180 grade, timp de 20-25 de minute. Furscurile trebuie sa se rumeneasca usor pe margine.

Lasam la racit apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede