Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)

de deyutzky in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 20538 vizualizari

 

Le aveam pe lista de mult timp si acum le-a venit randul, noroc cu Bucatarasul nostru drag ca ne mai da teme pentru acasa :)))). Nu vreau sa va zic prea multe despre ele, doar ca sunt parfumate, foarte foaaarte fragede si absolut delicioase! Va provoc sa le testati! :D 
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 30 de fursecuri:
  • 100 gr unt moale, lasat la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 350 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de lamaie(optional)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • aprox. 100 gr zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle):

Intr-un bol, mixam untul cu zaharul tos. Adaugam ouale si continuam sa mixam.

Punem faina amesecata cu praful de copt, coaja de lamaie, sarea, esenta de lamaie si zeama de lamaie. Mixam putin pana ce toate ingredientele se incorporeaza, apoi framantam putin cu mainile pana cand aluatul este gata. 

Vom obtine un aluat moale si putin lipicios, pe care il vom inveli in folie alimentara. Il punem in congelator pentru aprox. 30 de minute pana cand se intareste. Eu l-am mai lasat la frigider inca aprox. 20 de minute. 

Dupa ce s-a intarit aluatul, il scoatem din frigider, apoi din folie. Rupem din aluat bucatele mici si formam bilute pe care le dam prin zahar pudra. Bilutele trebuie sa aiba un strat gros de zahar pudra pentru ca acesta mai intra in aluat la cuptor. 

Bilutele formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu intre ele. 

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aprox. 12-15 min maxim. Nu le lasati mai mult pentru ca se vor intari cand se racesc. Chiar daca vi se par cam moi dupa acest timp, va asigur ca sunt gata.

Aluatul ramas il pastram la frigider, pana cand se coc fursecurile din cuptor. 

Dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca si le pastram intr-un recipient cu capac.

Sper sa le incercati macar o data...cu siguranta le veti repeta dupa. :))) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie (Lemon crinkle)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca