Fursecuri cu nuca de cocos

de Bunica in Dulciuri, 19 Noi 2014 | 4504 vizualizari

 

Si daca tot am descoperit cat de buna este nuca de cocos in diferite compozitii,am zis sa incerc si o reteta de fursecuri de post.Nu am luat-o din nicio carte,ci asa cu ingredientele care mi s-au parut bune pentru fursecuri.Au trecut testul si au primit calificativul de "foarte bune"de la Ioana.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. margarina
  • 100 g. nuca de cocos (fulgi)
  • zeama de la o portocala
  • 350 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g. merisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca de cocos:

Mixeaza zaharul cu margarina pana la topirea zaharului.

Adauga zeama de portocala mixand in continuare.

Apoi pe rand nuca de cocos,coaja de portocala,zaharul vanilat,praful de copt si merisorele mixand.

Pune faina intr-un vas de framantat, adauga ingrdientele mixate si framanta pana la omogenizare,obtinand un aluat putin lipicios.

Pregateste tavile cu hartie de copt.

Din aluatul obtinut rupi cu mana aluat,faci bile si le asezi in tava ,lasand 2 cm. distanta intre ele.Pe fiecare bila pune un merisor si apasa putin cu degetul cat sa se platizeze putin.

Introduci tava in cuptorul incins la 160 grade pentru 25 minute.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi stafide,nuci,alune in loc de merisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune