Fursecuri cu portocala si mac

de Bya Ralu in Dulciuri, 15 Noi 2016 | 2732 vizualizari

 

Mi-a cam dat cu rest reteta asta,nu prea e exlicata cum ar fi trebuit...si parerea mea e ca sa folosit prea multa faina,asa ca adaugati treptat daca faceti reteta.
Reteta am luat-o de aici http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-portocale-si-mac-74778.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina(eu zic ca merge si mai putin)
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingura de mac
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocala si mac:

Intr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul.

Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta de rom, praful de copt amestecat cu putina faina, si treptat se adauga cata faina este necesara pentru un aluat care nu se lipeste.

Eu l-am pus intr-o folie alimentara si l-am lasat la frigider 30 minute.

Se scoate, se formeaza fursecurile si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor 10-13 minute, pana devin putin crocante(nu arse :)) )

Se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu portocala si mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic