Fursecuri de ovaz cu stafide

de Teo Tomescu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 6321 vizualizari

 

Cand va e pofta de ceva dulce, rapid si satios, aceste fursecuri sunt perfecte. Sunt geniale combinate cu lapte, iaurt, sau dimineata la cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi ovaz
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g unt (sau margarina, sau crema de branza slaba, sa mai reduca din calorii)
  • 50 g miere (se poate si mai mult, in functie de gusturi)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat (merge si de sodiu si de amoniu) stins cu zeama de lamaie sau puuutin otet
  • stafide (dupa pofta)
  • coaja de portocala/lamaie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de ovaz cu stafide:

Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine). Trebuie sa iasa o compozitie omogena, putin sfaramicioasa, cam ca in poze.

Din acest "aluat" formam bilute de marime potrivita pe care le turtim sa ia forma unor biscuiti, ii asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si aruncam in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa 15 minute (sau pana li s-a rumenit "fundul") ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pentru a fi crocanti.

Gata! Pofta mare!

TIPS-URI

1

Biscuitii sunt digestivi si nu au prea multe calorii, mai ales daca folositi crema de branza slaba.

2

Pentru ca nu au zahar, ci miere, sunt foarte buni si pentru cei cu probleme de sanatate.

3

In loc de stafide puteti folosi orice alte fructe uscate sau confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de ovaz cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:54

Bine v-am gasit! Sunt extraordinare si foarte rapide!

Georgiana78 1

18.02.2015, 10:39

La multi ani!!!

Teo 1

18.02.2015, 17:20

La multi si fericiti ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao, cafea si scortisoara