Fursecuri umplute cu cocos si cacao

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Noi 2013 | 18282 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 150 gr.unt
  • 150 gr. zahar
  • 1 ou intreg si un galbenus
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 cani de faina
  • 1 esenta de rom

Pentru umplutura:

  • 1 albus
  • 2 linguri de unt
  • 100 gr.nuca de cocos
  • 3 linguri de cacao
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura de lapte

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 4 linguri de lapte
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 4 linguri de lapte
  • bombonele pentru decor

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute cu cocos si cacao:

Aluatul se face amestecand toate ingredientele enumerate mai sus. Rezulta un aluat nelipicios, cu care se lucreaza usor, pe care-l vom tine timp de o ora la frigider.

Intre timp preparam umplutura astfel: amestecam albusul cu zaharul pudra folosind mixerul la viteza cea mai mare, adaugam untul, lingura de lapte iar la final nuca de cocos si praful de cacao.

Dupa ce aluatul a stat o ora la rece, rupem bucatele din el,in functie de cat de mari dorim sa modelam fursecurile.

Intindem cu sucitoarea fiecare bucatica de aluat in parte, punem la mijloc cca. 1/2 lingurita din umplutura de cocos cu cacao si adunam aluatul in partea de jos, cu grija sa nu se rupa sau sa nu iasa umplutura.

Asezam fursecurile in tava, pe hartie de copt, incalzim cuptorul si introducem tava la temperatura moderata pentru cca. 20-25 min.

Le lasam sa se raceasca, topim separat cele doua tipuri de ciocolata la foc mic in cate 4 linguri de lapte, apoi cu ajutorul unor pungi decoram fursecurile dupa bunul plac...

Presaram la final bombonele colorate si lasam pana dimineata sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute cu cocos si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bombite de biscuiti