Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

de Merisor in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 8337 vizualizari

 

Pentru ca eu postesc in aceasta saptamana, m-am gandit la acest desert rapid si gustos, asa ca l-am preparat la multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fusilli
  • 250 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker:

Punem in vasul multicookerului fusilli, apa si sarea, conectam aparatul la sursa de curent, setam din MENU programul STEW pentru 20 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp pregatim restul ingredientelor: macinam nuca si o amestecam cu pesmetul si scortisoara, adaugam esenta de menta si zaharul si omogenizam.

Punem stafidele la hidratat in putina apa cu putina esenta de menta.

Cand programul s-a finalizat, scurgem pastele(nu prea mai ramane apa) si le trecem printr-un jet de apa rece. Cred ca nici nu era cazul sa le mai trecem prin jet, dar eu am tinut cont de vechiul obicei.

Clatim vasul multicookerului, il stergem si adaugam uleiul.

Setam programul FRY pentru 10 minute.

Cand se incalzeste uleiul, adaugam ingredientele amestecate, stafidele scurse si amestecam continuu sa se caleasca toate uniform.

Dupa expirarea timpului amestecam pastele cu celelalte ingrediente si servim.

Pe cat de simpla este reteta, pe atat este de buna, o nebunie de arome!!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune margarina in loc de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca a la nasu'