Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Apr 2016 | 3970 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 320 grame fusilli din faina integrala
  • 25 grame ciuperci porcini uscate
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1/2 chili uscat
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 6 cremgute cimbru
  • 1/2 lingurita ulei de trufe
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 150 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • Pentru salata:
  • 2 linguri alune de padure neprajite si nesarate
  • 200 grame spanac
  • 1 mar
  • 40 grame branza albastra (Eu am folosit Dana Blue)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure:

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte. 

Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat, chiliul, ciupercile proaspete, feliate, crengutele de cimbru, si porcini. Se prajesc cateva minute. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se prajesc alunele de padure intr-o tigaie fara ulei, pana prind putina culoare. Se scot pe o farfurie si sa sfarama usor.

Se aseaza spanacul intr-un bol si se adauga marul dat pe razatoare sau taiat julienne, branza albastra, rupta in bucati si se presara alunele de padure peste. 

Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma sosul de ciuperci in pasta. Se adauga 3 linguri din apa in care fierb pastele, se adauga uleiul de trufe, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se scurg pastele, pastrand putin din apa in care au fiert si se adauga peste sos. Se adauga din apa, daca este nevoie, pentru a obtine un sos cremos. Se adauga coaja de la 1 lamaie, patrunjelul tocat si branza Cottage. 

Se amesteca cu grija. 

Se stropeste salata cu sucul de la 1 lamaie si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

13.04.2016, 20:46

O, ce reteta ! Imi place Jamie

CameliaR 1

14.04.2016, 10:48

Panacris 1

07.01.2017, 13:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]