Galuste cu prune

de Rocsi in Prajituri, 20 Sep 2010 | 4525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 350-400 gr faina alba
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • prune + zahar + scortisoara

 Pentru tavalit galustele:

  • 200 gr pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Spalam cartofii bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.
Ii decojim, apoi ii pasam pana obtinem un piure.
Adaugam sarea, zaharul, oul si amestecam.
Punem faina treptat, o incorporam cu mainile. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, dar usor lipicios.
Prunele le spalam si le scurgem bine de apa.
La taiem putin cu un cutit, cat sa le scoatem samburii.
In interiorul lor, presaram cate putin zahar si scortisoara.
Pentru tavalit galustele:
Intr-o tigaie punem uleiul, pesmetul si scortisoara.
Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit si il rumenim putin.
Adaugam si zaharul, mai lasam pe foc circa 1-2 minute, timp in care tot amestecam.
Dam tigaia deoparte si lasam pesmetul sa se raceasca.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucatele de aluat pe care la aplatizam.
Punem cate o pruna pe fiecare bucatica de aluat, strangem aluatul in jurul prunei si formam niste mingiute. Eu le-am facut ceva mai mari pentru ca si prunele au fost mai mari, dar daca gasiti prune mai micute, este mai bine, ca ies mai frumoase.

Intr-o oala punem apa, ceva mai multa si o transferam pe foc.
Cand incepe sa clocoteasca apa, potrivim focul, punem cateva galuste. Le vom fierbe pe rand, nu punem prea multe dintr-o data.
Le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.

Le scoatem cu o paleta si le tavalim fierbinti prin amestecul de pesmet.

Se servesc calde sau reci, dupa preferinta, sau chiar puteti presara putin zahar deasupra.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune