Gem de caise

de dakris in Dulceata / Gem, 16 Iul 2012 | 7187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg caise fara samburi
  • 2,1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele bine spalate si fara samburi  se taie la dimensiunea dorita (se pot lasa jumatati ori se taie in 4), se pun intr-o cratita si se acopera cu zahar. Se lasa cca 2 ore sa isi lase zeama, apoi se fierbe cca 2,5 ore la foc mic, in functie de consistenta dorita. 

Pentru a testa consistenta se pun cateva picaturi pe o farfurie pe care tinuta la frigider (cand se raceste, gemul are o consistenta mai mare).

Pe parcursul fierberii se inlatura spuma rezultata.

Cu cateva minute inainte de a se inlatura de pe foc se adauga zeama de lamaie si se amesteca.

Dupa ce a fiert gemul, se pune fierbinte in borcane curate, sterilizate, se capseaza, se aseaza cu capacele in jos pana la racirea completa.

Se pastreaza in camarara, la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mirela0911 1

16.07.2012, 19:42

Ce culoare si ce bun e!

iry-gabriela 1

16.07.2012, 22:03

arata bine

dakris 1

18.07.2012, 08:40

va multumesc pt comentarii si aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caise făcute gem a la Panacris