Gem de caise

de Adele in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3641 vizualizari

 

Daca tot am primit caise (din alea bune bio din copac :D) le-am bagat la un gem .. nu se compara gustul,aroma,parfumul etc unui gem/unei dulcete pregatit/a in casa.Tin sa precizez ca nu l-am pregatit pentru iarna ,deci va fi consumat imediat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise.
  • 1 kg zahar.
  • 1 plic de gel fix 1:1.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Pentru inceput se spala foarte bine si se curata caisele ,se amesteca cu zahar si se lasa cel putin o ora .Se pun intr-o oala incapatoare (eu le-am pus in tuci) se pun la fiert la foc potrivit ,dupa ce lasa putina zeama se adauga plicul de gel fix,se fierbe pentru aproximativ o ora ,amestecand din cand in cand.Cand este gata se lasa ,chiar si pentru o noapte la racit, in oala in care a fost pregatit.Dupa care se pune in borcane se inchid si se pun in frigider.

TIPS-URI

1

Daca il preferati mai dulce adaugati zahar dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui