Gem de cirese aromat

de katty in Dulceata / Gem, 5 Iul 2020 | 2841 vizualizari

 

Pentru ca am primit niste cirese mari, bine coapte am facut niste gem aromat cu scortisoara si anason stelat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cirese
  • 1,3 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 1 buc anason stelat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese aromat:

Spalam ciresele, rupem coditele si le punem la scurs intr-o sita. Scoatem samburii si asezam ciresele intr-o cratita. Adaugam zaharul, zeama de lamaie, batonul de scortisoara si anasonul stelat. Lasam cratita la frigider pentru cateva ore. Amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul. Punem cratita la foc iute pana amestecul se ridica si incepe sa fiarba. Reducem focul si spumam cat este nevoie. Fierbem pana  siropul scade si este legat. Dam cratita jos si punem gemul fierbinte in borcane sterile, caldute sub care am asezat o lama de cutit. Punem capacele si asezam borcanele in paturi pana gemul se raceste. Etichetam borcanele si le asezam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise