Gem de visine

de Bunica in Dulceata / Gem, 2 Iul 2020 | 7113 vizualizari

 

Visine,visineeeee! Hai doamna sa va dau visine! Cum poti sa refuzi asemenea indemn!:)))))) Parca le scotea ea samburii;) Si totusi am cumparat 3 kg. visine pentru gem si 2,500 kg pentru visinata. Au fost coapte bine-dulci /acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. visine
  • 270 g.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii.

Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul.

Vasul se pune pe foc la flacara mare.

Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu.

Se fierb cam 1,30-2 ore.

Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba 2-3 minute.

Pui gemul fierbinte in borcane si le sterilizezi in cuptor timp de 20 minute.

A iesit un gem dulce-acrisor minunat.

 

 

TIPS-URI

1

Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau cu un ac de siguranta.

2

Ar fi bine sa stai langa aragaz cat fierbe avand grija sa nu se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.07.2020, 21:53

Este un gem minunat!

laura_n 1

02.07.2020, 22:42

Delicios, as indrazni sa zic ca e prferatul meu

Panacris 1

03.07.2020, 16:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]