Gem de pere

de Julie in Dulceata / Gem, 29 Aug 2011 | 4701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere,
  • 700 g zahar,
  • 2-3 linguri zeama de lamaie, 
  • cateva picaturi cu esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere:

Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului.  La final se adauga esenta de vanilie. Gemul se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de cirese galbene