Gem de piersici

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 28 Aug 2019 | 4492 vizualizari

 

Am avut cateva piersici de la tara si am facut un gem delicios din ele. 

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg piersici curatate de samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Piersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi prin sita sau strecuratoare si se pun din nou la foc.

Gemul este gata atunci cand punem o picatura din el pe o farfurie si aceasta nu se imprastie daca inclinam farfuria.

Se pun 3-4 borcane la cuptor pentru 5-10 minute. (Eu le-am pus cu gura in sus, desfacute, si am pus si capacele pe langa ele.)

Se pune gemul fierbinte in borcane. Se infileteaza capacele.

Se pun borcanele din nou la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se opreste focul.

Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, dupa care se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ancutsa 1

29.08.2019, 11:50

Ce bun, mai ales cu niste clatite!

dantes 1

01.09.2019, 11:23

Bun!

Panacris 1

06.09.2019, 09:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]