Gem de piersici cu nuci

de alilianaa in Dulceata / Gem, 29 Iul 2014 | 5812 vizualizari

 

bine ca am reusit s-o pun la borcane....:))

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg de piersici taiate feliute
  • 1 kg zahar
  • o cana cu nuci
  • un praf de scortisoara
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la o lamaie
  • o ceasca de apa ( 100 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici cu nuci:

Piersicile se spala bine  dupa care se taie cu cutitul feliute. Cand si cand le stropim cu zeama de lamaie sa nu se inchida la culoare. Intr-o cratita se pune apa si zaharul, putina zeama de lamaie la fiert si se lasa pana se face un sirop. Cand siropul este legat, se adauga fructele. Le lasam cca 20 minute, adaugam nuca si praful de scortisoara, le stropim cu zeama de lamaie si la final punem zaharul vanilat. Incercam pe o farfuriuta siropul/compozitia daca este legata. Daca este gata, se da de-o parte si se pune fierbinte in borcane. Se pune la rece. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

preventiv, se mai pot pune la copt in cuptorul aragazului pret de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.07.2014, 21:25

Ce combinatie....

alilianaa 1

30.07.2014, 12:22

Multumesc, cu drag

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:27

nu am gustat niciodata, dar cred ca aroma este pe minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici