Gem de prune

de dakris in Dulceata / Gem, 19 Aug 2012 | 4449 vizualizari

 

Pentru mine cel mai bun gem de prune e cel facut din prunele brumarii...

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune brumarii (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare  si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama. Eu le-am lasat doar 3 ore caci isi lasasera suficient suc.

Punem cratita pe aragaz, la foc mediu, si lasam sa fiarba cca 2 ore, in functie de consistenta dorita. Punem gemul fierbinte in borcane, capsam, asezam borcanele cu capacul in jos, le acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem asa pana la racirea completa, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara