Gem de struguri

de Lau in Dulceata / Gem, 16 Noi 2018 | 2909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg boabe de struguri
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 500 ml sampanie
  • scortisora
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).

Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand ocazional.

Intre timp ce fierbe, punem o farfurie la congelator pentru a face proba ca sa verificam daca dulceata este fiarta.

Daca nu mai curge de pe farfurie, adaugam scortisoara dupa gust, scoatem lamaia si portocala, lasam 5 min dupa care o punem in borcane sterilizate.

Eu, inainte sa o pun in borcane, am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburi si pielita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui