Gemüse-Gratin (legume gratinate)

de marieta in Mancaruri de legume, 4 Oct 2011 | 7864 vizualizari

 

buna!!!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 500g cartofi,
  • 250g conopida,
  • 250g broccoli,
  • 2 mocovi mari,
  • 200g sunca presata,
  • 150g cascaval ras.
  • pentru bechamel:
  • 3 linguri faina alba,
  • 50 g unt,
  • 50 g ulei,
  • 500ml lapte,
  • 100g smantana(creme fresch)
  • sare,piper,
  • putina nucsoara rasa,
  • putin patrunjel tocat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gemüse-Gratin (legume gratinate):

Legumele se curata se spala, se taie bucati potrivite si se pun in apa cu sare sa fiarba pana sunt aproape fierte(putin crocante).

Separat se face bechamelul: se pun la incins untul si uleiul si apoi se pune faina amestecand mereu la foc potrivit pana se prajeste putin faina. Se toarna tot laptele si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Trebuie sa fie ca o smantana groasa. Se ia de pe foc, se adauga smantana, nucsoara(un varf de cutit), sare, piper(dupa gust) si putin patrunjel. Sunca se taie cubulete.

Se unge o tava pentru cuptor cu putina margarina, se pun legumele strecurate, sunca se repartizeaza uniform, se pune jumatate din cascavalul ras, apoi sosul bechamel si restul de cascaval si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gemüse-Gratin (legume gratinate)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume reteta simpla si gustoasa de post