Ghiveci cu dovlecei

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 4 Sep 2012 | 15748 vizualizari

 

Dovleceii stau la baza multor preparate traditionale de sezon: mancare de dovlecei, dovlecei umpluti cu diverse compozitii, zacusca de dovlecei si alte mancaruri delicioase. Ghiveciul de dovlecei este o mancare de sezon, plina de aroma si savoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 1 ceapa rosie mare/2 mai mici
  • 2 rosii
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu dovlecei:

Ceapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie.

Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi taiem fasiute nici prea groase nici prea subtiri. Ardeii deasemenea ii taiem julienne, rosiile cubulete, iar ardeiul iute rondele.

Cand ceapa este gata adaugam ardeii, dovleceii, rosiile, boiaua si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam la foc mic pana toate legumele devin moi, la final presaram marar sau/si patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

04.09.2012, 20:34

ce bunatate de ghiveci ai facut!

adry88 1

06.09.2012, 11:57

place

deliciousflavours 1

06.09.2012, 17:30

mersi dragelor, va pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna