Rasfoind retetele din pagina dedicata concursului, mi-a ramas in minte titlul "Tocanita de legume cu piept de pui", reteta postata de catre Any si pe care o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-piept-de-pui-35413.html
Gandul m-a dus imediat la un ghiveci de legume,,, desi il asociez cu mirosul Toamnei,,, prospetimea legumelor de pe tarabele din piete, mirosul rosiilor de gradina, a verdeturilor, a copt!, s-au asternut frumos in farfurie si au dat savoare puiului de curte ce se astepta gatit!
Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand ocazional. Restul legumelor le taiem in cuburi sau le feliem in bucati mai mari, le punem peste carne adaugand si supa de legume, uniformizam ingredientele, saram dupa gust si selectam programul STEW pentru 60 de minute. Este de preferat ca din acest moment sa nu se mai intervina, pentru a evita sfaramarea legumelor. Cand timpul ramas s-a redus la 15 minute, colorom cu bulion/pasta de rosii, aromatizam cu busuioc uscat (daca aveti proaspat, verde, este de preferat sa se adauge la sfarsit) si continuam gatirea pana la finalizarea programului cand presaram piperul si adaugam crenguta de cimbru impreuna cu verdeturile tocate marunt. Se serveste cald. Pofta buna!